Voorstelling

Voorstelling

Dr. P. Ceulemans studeerde in 1993 af als doctor in de genees-, heel- en verloskunde aan de Universtiteit Antwerpen. Hij bekwaamde zich vervolgens in de algemene chirurgie met een bijzondere interesse voor cardiothoracale chirurgie en reconstructiechirurgie. Een deel van zijn opleiding genoot hij in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein (NDL) op de dienst van thoraxchirurgie onder Dr. F.E. Vermeulen. Na zijn erkenning als algemeen chirurg in 1998 begon hij zijn opleiding plastische chirurgie in het UZ Gent onder leiding van Prof. Dr. S. Monstrey. Naast de algemene plastische en esthetische chirurgie was hij voornamelijk geïnteresseerd in microchirurgie en de reconstructie van borst en genitale regio. Na zijn erkenning als plastisch chirurg in 2002 heeft hij een fellowship gedaan voor aangezichtchirurgie in het Dijkzicht ziekenhuis in Rotterdam (NDL) onder Prof. Dr. S.E.R. Hovius.

Sinds augustus 2004 is zijn praktijk gevestigd in het Imeldaziekenhuis te Bonheiden waar hij samen met Dr. A. Missotten de dienst plastische chirurgie vormt. Tevens is hij tot augustus 2011 assistent klinisch professor geweest aan het UZ Gent waar hij zich, samen met Prof. Dr. S. Monstrey, heeft toelegd op genitale chirurgie.

Op 2 november 2012 opende hij de private praktijk "Villa Medici" in Putte. Vanaf februari 2013 werkt hij in Villa Medici samen met Dr. K. De Coninck (dermatologie). Dr. P. Ceulemans legt zich voornamelijk toe op borst en aangezichtchirurgie met een bijzondere interesse voor de reconstructieve chirurgie van de borstregio, ooglidchirurgie en neuscorrecties. 

Hij is benoemd tot fellow of the Collegium Chirurgicum Plasticum (CCP) en Diplomate of the Europen Board of Plastic Surgery. Hij is lid van de Royal Belgian Society for Plastic Surgery (RBSPS), de European Association of Plastic Surgery (EURAPS), de World Professional Association for Transgender Health (WPATH) en de World Society for Reconstructive Microsurgery (WSRM).

Dr. P. Ceulemans is auteur en medeauteur van een twintigtal wetenschappelijke publicaties in gerenommeerde nationale en internationale tijdschriften, auteur en medeauteur van een aantal hoofdstukken in boeken aangaande reconstructieve microchirurgie, en spreker op tal van nationale en internationale congressen.